Pysseldag

Idag har jag haft en liten pysseldag kan man säga. Först fixade jag och Kjell med staketen så det som var trasigt lagades så gott det gick. Staketen är nu hela men behöver ses över ordentligt senare i vår. 
 
Jag har idag fått en ny toastol i huset, den gamla var ganska ofräsch och med en keramiksists som var svinkall på morgonen. Nu är det jätteskönt om rumpan med en plastsits i stället. ;-) I duschen satt det en duschvägg som hade börjat bli lite skabbig, den var svart i kanterna som inte gick bort. Jag har skurat o skurat men det har inte blivit rent så nu har jag skruvat bort den. Sedan åkte jag och köpte en duschdraperistång och ett nytt duschdraperi i stället. Ja o då var jag ju tvungen att ha en ny badrumsmatta, en ny tvättkorg och nya handdukar med så klart. Sen fick även köket en ny matta. Det blir så fint så ;-)
 
På em/kvällen idag kom nya hästen Aragorn till stallet. Han verkar ha installerat sig bra och verkade lugn.
 
I morgon har jag Nathalie (en praktikant) här. Vi har en hel del att göra i morgon så vi ska nog kunna få tiden att gå trots att jag inte har så mkt hästar att rida för tillfället. På kvällen har jag dressyrträning och så kommer Carita och en tjej till hit och hälsar på. Älskar när det händer saker hela tiden. :-)
 
Nä nu ska jag ta och gå och duscha o se om draperiet känns bra ;-)
 
Sov gott allihop.
 
KRAM

Nyhetsbrev

Jag kommer börja skicka ut nyhetsbrev till de som är intresserade om vad som händer här hos Stall Prestige. Nyhetsbreven kommer skickas ut på mejl ca en gång i månaden. Vill du veta vad som är på G? Lämna ditt namn och din mejl i en kommentar här, eller skicka ett mejl till: [email protected] med ditt namn och den adress dit ni vill ha mejlet. 
 
Glöm inte hålla koll på hemsidan också om vad som händer. 
 
Kram på er!!
 
 
 

Ridlektioner?

Jag har fått förfrågan om inte jag skulle kunna ordna ridlektioner för de som inte har häst. Alltså som på ridskolan att man kommer och rider på lånad häst. Jag tycker det låter som en bra idé men då måste jag kolla upp lite intresse först innan jag börjar leta potentiella hästar till detta.
 
Är du intresserad av att komma och hyra en häst och rida lektion för mig?
 
Kommentera då här i bloggen och svara på följande frågor:
 
  1. Hur gammal är du?
  2. Hur ofta skulle du vilja rida? 1 gång i veckan, 1 gång varannan vecka tex.
  3. Hur mycket kunskap har du?
  4. Hur skulle du vilja att det fungerade? Bara dressyr, eller bara hoppning eller blandat? Kanske att man bestämmer från gång till gång? Berätta hur du tänker
  5. Lämna gärna kontaktuppgifter så jag kan nå dig.
Vet du fler som är intresserade av detta så tipsa gärna dom också om att skriva en liten intresseanmälan här.
 
Välkomna med era förslag!
 
 

Abstinens

Det var väldigt länge sedan jag bara hade en häst att rida, och nu är hon halt så mao har jag ingen just nu. Känns som jag får abstinens snart. Som tur är så kommer snart de nya hästarna. Chosan har fått en tid till Frykman den 5 februari så då får vi se vad som blir gjort.
 
Hästarna verkar uttråkade i hagen, de hittar på all möjliga typer av hyss. Biter sönder stolpar, retar varandra, springer som galningar, har sönder tråden, isolatorer och handtag, bockar och stegrar. Så klart de är, de har ju inget att göra i hagen nu och så fryser dom. Trots att de får hö i hagen så räcker inte det. Det gäller att aktivera dem nu med ridning och massa annat eftersom de inte går ute lika många timmar som när de har mat i hagen. 
 
I morgon flyttar en ny hyresgäst in i stallet, hon heter Nina Eklund. Hon har en valack som jag tror är 6 år. Det ska bli jättekul så välkomna Nina och den nya hästen som heter......? (Ännu okänt) ;-)
 
Idag har jag haft en ganska lugn dag trots allt. O det har faktiskt vart riktigt skönt. Gjorde klart stallet i morse, vilket går ganska snabbt nu. Städade och fixade lite i skåpen o så. Sedan gick jag in och städade lite hemma, diskade, damsugade osv. Strax efter lunch åkte jag och Jenny och handlade på Willys. När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna, tur att man inte är mörkrädd för herregud vad mörkt det blir på landet. ;-)
 
Nu på kvällen gjorde jag riktig mysmat med efterrätt till mig och Victor. Jag gjorde fläskfilé, sås och ris. Man lägger då råa fläskfilébitar i botten på en form, sedan blandar man creme fraishe, grädde, sambal olek, soya och salt och peppar i en bunke och häller sedan smeten över fläskfilén. Sedan står det i ugnen i  timme. Serverade detta med ris och sallad. Till efterrätt gjorde jag en fruktblandning av banan, äpple och kiwi som jag också la i en form, och sedan riven vit choklad över. Chopp, in i ugnen och serverade sedan med glass. Yammiiii. Recepten till båda har jag fått av Jenny, tusen tack för god mat.
 
Efterrätten
 
Häromdagen när jag höll på i stallet och gjorde ordning maten till hästarna fick jag mig en rejäl chock när jag öppnade till Cherrys kraftfoder. Kolla vad jag hittade....
 
Sååå otroligt söta
 
Dock är jag glad att jag inte gjorde som jag brukar och bara öppna locket lite grann och så trä ner näven utan jag lyfte bort locket och fick se dessa små söta möss. Även om de är söta så är det inget jag vill hålla på med. Så nu blev det lite morgongympa för att få ut dem..... Fniss, tur ingen såg mig.
 
Nu är jag proppmätt efter maten så nu är det dax att gå på godiset ;-) Är det svulldag så är det, lika bra att göra det ordentligt. ;-)
 
♥ Big Hugs ♥
 
 

Motivationsbrist

Jag ska avslöja ngt förer nu, jag har fått en allvarlig sjukdom!!
Jag lider av motivationsbrist. VARFÖR kan jag inte komma ur den här tråkiga trenden med NOLL motivation. Jag har en himla massa måsten men ingen lust till nått. Inte ens ridningen känns kul just nu. Tur som fasen att jag inte har hunnit få hem de nya hästarna och bara har Chosan. Självklart så gör jag det ändå men har inte den energin eller det engagemanget som jag brukar ha. Är det vädret och årstiden kanske? Hur känner ni er? Är det bara jag??
 
I morgon är det dax för första Fredrik Spetz träningen på VRF, det blir ju Chosan som får gå där nu men egentligen är det de nya som ska gå där och Chosan ska gå för Lotta Björe. Den träningen börjar nästa vecka. DET ska i alla fall bli lite kul.Hoppas intresset för Fredriks träningar håller i sig nu ett tag så det inte ara är i början. Så mycket lättare när det flyter och man slipper jaga folk till varje tillfälle.
 
Det har varit kall som fasen ute nu igen. Än så länge har hästarna fått gå ute alla på en gång utam en dag då vi skiftade men nu går fläkten i stallet på dagarna när de är ute så fryser för hoppningsvis inte vattnet.
 
Man ser på hästarna att de är ganska uttråkade ute i hagen, de vill inte vara där. De äter upp varenda stolpe i hagen så jag har smetat kära tills jag har fått kramp i händerna.... Puh. Dessutom har alla fått in lite grenar och granar så de har ngt att roa sig med. De är ena riktiga vanedjur, om jag rör mig nere i stallet efter kl 13 så springer varenda häst till grinden och skrapar och sparkar och vissa stegrar sig hejdlöst för att få komma in. Då tycker de att det räcker med ute tid. Men för ett tag sedan har jag ju börjat skjuta på insläppstiden lite då det går mot ljusare tider så nu tar jag in vid 15-tiden. Förut var det 14.
 
Dock är det ju inte ljuset ute som styr hur länge de ska gå ute utan det är ju maten. Så länge de inte ha ngt att pyssla med i hagen så måste de få mat i hagen och sedan komma in när det är dax för nästa mål. Jag ger alltid grovfodret först så på morgonen får de först hö vid 7, kraftfoder vid 7.30, hö igen i hagen och sedan när de kommer in för de först hö vid 15-15.30 och sedan kraftfoder efter ca en halvtimme. Likaså på kvällen, hö runt 21 och sedan kraftfoder. För det mesta kvällsmockar jag när hästarna har fått höt på kvällen o sedan får de kraftfodret det sista dom får. Tycker det är skönt att "bädda rent" åt hästarna innan jag släcker men det är inte varje dag jag gör det. Det finns undantag men oftast gör jag det. 4-5 timmar mellan målen och 6*7 timmars utevistelse är ganska lagom tycker jag.
 
Tog lite fina bilder häromdagen som ni kan få se:
 
Taget från min tomt ut mot hagarna
 
Stella t.v och "lille" Chivas (10mån) till höger ;-)
 
Bus i trädgården
 
 
Baksidan av stugan
 
Träd
 
Framsidan
 
Hur kan man INTE trivas här? För mig bor jag i paradiset. Har väldens bästa hyresvärdar och världens bästa stallgäster. Kjell och Eva -Lena som äger gården är oerhört hjälpsamma och trevliga. Trivs som fisken i vattnet.
 
I stallet är det superbra stämning och alla är toppenbra. Man har häst på sina villkor och på sin nivå och det är ingen som har åsikter om det utan alla är glada och trevliga för det. Tack ni i stallet som gör det så bra!
 
 
O så lite andra bilder:
 
Chivas sovstil ;-)
 
Nya soffan ;-)
 
Nä, nu börjar jag bli trött, ni glömmer inte att titta in på hemsidan emellanåt där jag har ite nya saker på G. Håll utkik där www.stallprestige.se,
 
Sov gott allihop!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bortglömd

Nä då, har inte glömt bort bloggen men den har inte haft en särskilt hög prio nu ett tag. Hoppas på bättring nu. Idag blir det vara ett kort inlägg för jag har världens huvudvärk. Vissa saker är som vanligt och andra ser mer positiva ut. ;-)

Cooper är såld och jag väntar på att få hem två nya försäljningshästar inom nån vecka nu. Chosan är fin fin som vanligt.

I stallet är det trevlig stämning och jag vill ge en dagen ros till mina hyresgäster VARJE DAG! Ni är så Goa allihop.

Just nu längtar jag till lördag, varför? Jo...... För att....... Äh, det säger jag inte! 😜

Sov gott & dröm sött

Kram


RSS 2.0