Sorg efter sorg!

Inte ens en vecka mellan. Två på samma vecka är inte rimligt att få hantera!
R.I.P älskade farmor!!!
2013-04-25


Hektiskt men roligt!

Ja det kan man lugnt säga. Jobbade från 7-22 igår o 7-21 idag. Mellan 7-12 idag hann jag med att fodra 10 hästar, göra 32 höpåsar, 18 hinkar med olika kraftfoder, släppa ut hästarna, motionera 3 hästar, ta in två st och spola benen inför hovslagar besöket kl 13, ge haghö och sopa.

Gick in kl 12 o lagade mat och var tillbaka i stallet 13. Då skoddes Sune för första gången och han tyckte det var lite jobbigt så då blev jag fast där.

När häst nr 2 skoddes passade jag på att mocka 8 boxar, lägga in torv till 4 st. Sedan var det dax för nykomlingen, det gick bra så då passade jag på att ta in hästarna eftersom klockan var 15.30 o jag skulle ha lektion i ridhuset kl 16.

16.15 stog jag i ridhuset och skulle ha hoppträning för Marika och Akitho. 17.30 hade jag nästa träning och 18.30 gick jag tillbaka till stallet o fortsatte lite till. Jag gick runt och räfsade upp gammalt höspill och allt hundskit som kommit gram nu efter snön. Urk kan jag säga. Sedan smörjde jag tränsen o gjordarna innan kvällsfodringen. Kl 21 hade jag fodrat o det var dax att gå in i huset.

Nu är jag trött.


Santa Anna!

Det här är San Secondos syster som fick dubbeldiplom på 3-års testet 2011 med Björn Svensson som visade.
e: Cartier - Revell O
f: 2008
 
Undra varför jag blev kär i den här? Vad tror ni? ;-)

Mörtnäs

Har anmält Donna till Mörtnäs på lördag och kvällens hoppträning får avgöra om vi åker eller inte. Finns det någon som vill följa med då?
 

Praktikplats finns!

Jag har fått förfrågan från arbetsförmedlingen om jag kan ta emot en eller två praktikanter. Jag har nu fått flera förslag på personer som jag ska kontakta för att sedan träffa. I princip alla (utom vissa som faktiskt verkar bra men som inte kan av andra orsaker) vill inte. Hur lätt är det då?
 
Några svarar:
-Jaha, har dom (AF) sagt att ska de så får jag väl göra det. Hmmmm, nae då blir det nog inget bra.
-Andra säger att de ska tänka o återkomma vilket de inte gör osv osv....
 
Nu ställer jag ist frågan här:
 
OM DET ÄR NÅGON SOM VILL OCH BEHÖVER HA EN PRAKTIKPLATS GENOM ARBETSFÖRMEDLINGEN SÅ FINNS DET HÄR!
 
Möjlighet till att rida för rätt person. Unghästvana är ett plus.
 
Välkomna att ringa:
0760-283128

2013-04-10

Idag har jag haft pappersjobb på förmiddagen så det fick bli ridning sent. 
 
Först longerade jag Dartiquan "Nisse" inspänd med snodd. Han visade lite tendenser på obehag och såg ut som en liten rodeo häst i början när han galopperade med tömkörningsgjorden på sig. Efter ett tag blev det bättre och då satte jag på snodden. Först verkade det som om han inte hade blivit longerad förut, men det vet jag att han har, men efter ett tag flöt det på bra. Han slappnade av trots gjorden på och började sakta söka ett stöd på bettet. Bravo Nisse!
 
Sedan red jag fina Donna och idag fick jag markkänning. Jag skulle hoppa lite småhinder men damen tyckte det var lite jobbigt att ta i trots att jag inte hoppade högt. Det var första gången på henne och det fångades till och med på film. ;-) När jag tittar på filmen ser det hur fånigt ut som helst att ramla av pga det hon gjorde men jag var inte alls berädd på det så då blev det en liten avsittning. Efter det hoppade hon jättefint (läs högt) ;-)
 
 
Sedan var det "bruns" tur. Jag sadlade på honom för första gången och de sa ju att han var inriden men det vet man aldrig så det är bäst att ta det lite försiktigt innan man vet. Väl inne i ridhuset så longerade jag honom lite och det märktes att han hade gjort förut. Efter ett tag satt jag upp. Han var jättespänd och kändes som Chosan när hon blir som en spärrballong, men det gick över ganskla fort. Vi skrittade och travade en del och efter ett tag slappnade han av riktigt bra. Har idag bestämt mig att klippa av hovskägget med. Tror han blir finare då ;-)
 
 
Nä dessa 3 var klara fick jag främmande så vi gick upp och fikade lite. Sedan var det bara en häst kvar. Sunepune...
 
Han fick först lösgalloppera lite med snodden på och sedan red jag. Honom rider jag ju inte så mkt eftersom han bara är 3 år men han blir finare och finare.
 
Alla 4 hjästar klara trots att jag hade pappersjobb på fm. Skönt det!
 
Jag har nu ganska stora problem med mina axlar igen och när den ena börjar bli bättre nog fan sätter den andra fart att bli sämre. Det går runt men idag har jag haft riktigt ont i båda axlarna. Inte alls kul och jag vet inte vad anna jag kan göra än att gå till det stäkket jag var på
 
I morgon ska Donna få åka på hoppträning på Vikbolandet för Fredrik Spetz, de ska bli kul. Nä, nu ska jag krypa ner i sängen o slå igen de blå.
 
Sov gott se.
Kram på er alla..

Sockersöt!


Namn-tävling!


Här är hästen som inte har något namn. Det är en Irish Cob (som ni ser på hovskägget) ;-)

Han är 6 år och precis inriden. Han är supersnäll att hantera och går som en hund efter Victor. De verkar ha någon typ av samhörighet de där två. Det vart kärlek vid första ögonkastet.

Han är lite blyg för tillfället men blir bättre och bättre för varje dag som går. Han är super snäll och alltid glad. Som ni ser är han dessutom väldigt tunn för tillfället men med mer hull och lite muskler blir han nog fin ;-)

Ge förslag på vad du tycker att han ska heta. Idag kallas han för Brun! Bästa namnförslaget vinner två fria starter på vår Pay & Jump den 11 maj. 

Ni som redan skrivit på Facebook måste även skriva här, annars gäller det inte. 

Tävlingen håller på fram till och med den 28 april. 

Lycka till!


3-års test

Det närmar sig med stormsteg. Här är 3-åringen som jag ska visa på 3-års testet:
 
San Secondo 3 år 
 
Nu är det arbetsdax!
 
Se ya!!

Foton

Chosan
 
Donna Antonia
 
Min moster Marie
 
Desperado
 
Mamma o lite hundar
 
Elton
 
Chivas
 
En morgon på Udden
 
Kärlek ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Löshoppningsmaraton

I dag har vi löshoppat lite hästar.
 
Först ut var Sunesson, har var jätteduktig. Hade lite för bråttom först men lugnade sig efter ett tag o hoppade fint o försiktigt.
 
Nästa ut var Donna, hon har ett fantastiskt bra huvud och faktum är att jag tycker hon är bättre som hopphäst än som dressyrhäst:
 
Hindret ligger på ca 1,40m
 
Sedan var det några andra i stallet som fick hoppa. Alla var jätteduktiga.
 
Chausette:
Chosan är frisk i benet men inte i ryggen. Jag fick beskedet förra veckan att hon har pålagringar påtornutskotten i ryggen. Hon har alltså INTE trånga tornutskott eller kissingspines utan detta är ett s k konstruktionsfel och hon har för svag fysik för att användas som ridhäst. Dessutom kan det vara ärftligt och hon har ju fått en fölunge som togs bort som 3-åring pga ryggen så att avla på henne är uteslutet. Anledningen till att hon har haft problem med glidleden är för att hon har gått och spänt sig och belastat fel pga ryggen. Jag är heeelt knäckt! :-(
 
Nu vet ni det, det är och har inte varit ngn hemlighet men jag har inte orkat berätta om det.
 
Jag måste bara acceptera och hantera situationen så gott det går. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0