Bloggtorka!

Ja nu var det länge sen igen. Hihi, känner mig lite som en periodare faktiskt. 
 
Mycket har hänt men ändå ingenting. Hästarna är igång och går bra.Här kommer en liten sammanställning:
 
Donna Antonia - till salu
Hon blev lite små tråkig att rida i slutet på vintern - början av våren när hon satte igång att fälla som värst. Hon Var grinig och sparkade bakut en del i början av passen, sen gav hon sig och gick ganska bra i slutet. Men i samband med att hon slet av sig en sko så fick hon som ett hål in i benet på insidan så hon svullnade upp massor. Hon var aldrig halt så enligt veterinären kunde hon ridas efter 3 dagar boxvila med spritbandage. Men i stället passade jag på att ge henne vila för jag tror det var därför hon var lite bångstyrig. Nu när jag har satt igång henne igen så går hon som en klocka, superfin, possitiv och inget stökig så 2,5-3 veckors vila gjorde susen. Fina tjejen!
 
 
Aslan - Till salu
Vinnande namnet i namntävlingen blev Aslan och det är klockrent på honom. Det var ju min son som kom på det efter lejonet i Narnia. Passar utmärkt.
Även han har fått lite vila för han var så tunn när han kom och lite ängslig av sig så nu har han fått gå ut på bete och mullat på sig lite vilket han har gjort så idag ska jag örja jobba med honom igen. Han är en känslig liten häst men som är otroligt social och inte alls dum. Vill vara med och kommer fram i hagen. 
 
 
Dartiquan (Nisse)
Nisse är 5 år och är här på inridning. Han var ganska skeptisk i böejan till det mesta och visade lite sadeltvång. När han hade vant sig vid gjorden så bytte vi till sadel och då kom det lite igen. Sedan hade han svårt att acceptera att stigbyglarna hängde och slog när jag longerade så då blev det lite rodeo igen och många bakutsparkar. När han accepterade detta så började jag med uppsittningen. Många börjar ju med att bli upplyftna för att sedan ligga på hästen men jag tycker det är bättre att börja som man ska. De måste acceptera att man sätter foten i stigbygeln och hissar upp sig själv. Självklart kan någon vara med och hålla i men bara som en extra hjälp. Detta var inte så populärt hos herrn men efter mycket om och men så tyckte han att detta var ok. Nu har vi kommit så pass långt att vi sitter upp själva utan problem och skrittar runt. Han är fortfarande skeptisk mot skänkeln på höger sida men det blir bättre och bättre. Ju äldre en häst är desto längre tid brukar det ta att rida in dem. De har fått mer åsikter och tycker inte alls att det är lika ok som en blivande 3-åring. Man tjänar på att göra det steg för steg o inte stressa för det är då det kommer bakslag. Nisse är duktig nu och förhoppningsvis kan vi trava till helgen. :-)
 
Santa Ana (Baby)
Baby är min nya tävlingshäst, hon är 5 år efter Cartier - Revel O. Hon är halvsyster med San Secondo som jag hade och visade på 3-års testet. Naturligtvis är hon en fux med 4 vita ben. (Skulle aldrig mer ha en fux med vita ben, men vad gör man?) Hon fick dubbeldiplom på 3-årstestet där hon visades av Björn Svensson. Hon har ett fantastiskt språng och bra energi. Tyvärr hade hon lite mugg när hon kom som antagligen av miljöombytet blossade upp rejält. Först så tvättade jag ordentligt med Hibiskrubb, alsol sprit och sedan zinkpudervätska på det, varje dag men det hjälpte inte. Då fick hon sedan penicillinsalva utskrivet men det hjälpte inte heller. Hon har nu efter veterinärbesök i Husaby först blivit tvättad med Virkon i två dagar och sedan stått på metacam i totalt 8 dagar och vilat men idag skrittade jag henne igen och i morgon ska hon få sista dosen. Muggen har blivit mycket bättre nu så jag hoppas att det läker bra. Vi har hunnit med innan det blossade upp, en träning för Fredrik Spetz och en för Lotta Björe och båda tycke hon var jätte fin. Nästa vecka ska hon få hoppa för Fredrik igen.
 
 
San Secondo (Sune/Sunesson) - Till salu
Han gick ju fantastiskt bra på 3-årstestet i Vreta och fick hoppdiplom och kvalade till Flyinge i oktober. Nu är han hemma hon ägaren och vilar fram till augusti då han komer tillbaka igen och ska då ridas till försäljning.
 
Chausette (Chosan)
Hon har nu tyvärr fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Inte en dag går utan att jag saknar henne något fruktansvärt. Älskade häst, nu har du inte ont längre! ♥
 
 
Ja annars rullar det på, det närmar sig ridläger snart och det ser vi fram emot massor.
 
Jag älskar att sommaren har kommit, man på så himla mycket ättre humör och dagarna blir längre och man får en himla massa mer saker gjorda. Energin är på topp och idag har jag hunnit rida 3 hästar och mockat och fixat allt i stallet innan kl 12. När hände det lixom? Dock hade jag superbra hjälp i stallet av Eric idag så det gjorde ju mycket. Eric är son till Pia som har sin häst uppstallad här och gör lite PRAO här. Han är duktig och till bra hjälp.
 
Nu har jag bara två hästar kvar för idag och ingen träning ikväll så förhoppningsvis blir jag klar skapligt. Ska hinna med att göra proppen till våra tävlingar på VRF också.
 
Ha det så ra nu!
 
Kram

RSS 2.0