Chaufför sökes!

På söndag bär det av till Skogslotten för tävling. Jag ska ha med mig 3 hästar OM jag kan få tag i någon som kan köra en häst. Bil och transport finns så det är bara föraren som saknas. ;-)

Alternativt är om ni har plats för en häst till, ni som ska dit? Jag skulle bli sååå glad och tacksam. Hör gärna av dig så fort som möjligt! Tusen tusen tack i förväg!

//Kristin


Tillfälle

Det finns fortfarande möjlighet att få hjälpa till på NHS. Ni väljer själva vilka av dagarna ni vill jobba, vissa jobbar endast en halv dag, andra en eller ett par heldagar och en del jobbar varje dag från morgon till kväll. Det är HELT upp till dig. Passen är:


Fm (ca 8.30-14.30) Fm fika
Em (ca 14.30-20.00) Em fika
Heldag - frukost, fm fika, lunch, em fika och middag på kvällen.


Det finns även en del sovplatser om du kommer långväga ifrån och vill vara med. Hör bara av dig så fort som möjligt då vi behöver veta senast den 2 maj så att funktionärskläderna hinner komma i tid.

Välkomna att ringa!
0760-283128



Norrköping International Horse show!







Det närmar sig med stormsteg!

Lilla rundan går av stapeln den 17-20 maj
Stora rundan är den 24-27 maj

Jag ska jobba som banchef på NHS och vill DU vara med och jobba som funktionär på banan så hör av dig till mig så fort som möjligt på:

0760-283128 eller på mejl [email protected]

För att kläder skall hinna komma hem i tid till alla funktionärer så behöver jag veta så fort som möjligt.

Passa på att se alla fina hästar och duktiga ryttare på nära håll. Du som funktionär får inte bara se allt gratis, du får även fika, lunch och em fika samt middag på kvällen beroende på hur mycket Du arbetar.

Boende går att ordna för dig som åker långt i mån av plats men det är först till kvarn som gäller så skynda skynda nu!!

Vill du veta mer så klicka här:
 Norrköping Horse show

//Kristin




Lördagkväll

Nu är det lördagkväll och jag sitter i soffan efter en dags tävlande hos Söderköpings Ryttarsällskap. Vromantica gjorde sin debut nu och fick gå en låg klass och var SUPERFIN!! Blev placerad 5a i 1m. :-)



Är det tillåtet att se ut hur som hellst på bild? :-s

Cooper var med fin men fick 4 fel i 1,10. Han blir bara finare och finare. ;-)

Victor har vart i Finspång hos sin pappa hela dagen och de har vart på badhuset i Finspång först och sedan myst med film, Star Wars så klart ;-) En promenad till Viberga och sedan hade de taccomys. Jag hämtade honom mellan 18-18.30 och då blev det ett stopp på Donken. Jag hade bara ätit en liten hamburgare på tävlingsplatsen på hela dagen så även om jag inte var särskilt hungrig behövde jag få i mig nått. Inte världens bästa men men, så blir det ibland.


Victor och hans halvsyskon. Brevid står Alvin och i famnen hos en
stolt storebror ligger lilla Lova och sover.


Jag äter såååå himla dåligt numera och när jag väl äter så tar det stopp...... Hmmm

Känner mig glad idag :-)


//Kristin


Stallhjälp

I två dagar har jag haft en praktikant, Cornelia, som har vart jätteduktig. Onsdag och torsdag skulle hon vara hos mig. Hon går i 6an på Silverdansens skola. Cornelia är lite hästvan sedan tidigare och rider dels på Ekenbergs ridskola och så brukar hon hjälpa Key Almén med en av hennes shettisar. Det märktes för hon hade inga problem att ta ut/in hästarna från hagen trots att de är betydligt större än de hon är van vid. :-)

Hon borstade, mockade, tränsade och täckade av och på utan problem. Super! Hon har fått lära sig tränsens delar, lite olika bett och hur man lindar ben. Hon har även lärt sig att longera så i går longerade hon Chosan i pessoaselen. I onsdags följde hon med ut och skrittade på Cooper också, minsta flickan på största hästen ;-) det gäller att kompensera va? :-)

Idag hade Cornelia studiedag i skolan och guess what? Hon ville följa med idag med och i morgon ska hon med när jag tävlar i Söderköping. Det är guld värt så tusen tack Cornelia för all hjälp.

I morgon ska Cooper få gå en 1,10 på Srs så jag hoppas vädret blir bättre till dess.

// Kram Kicki


Helt ok

Jag trodde nog att jag skulle vara mera mörbultad idag än vad jag är så jag är glad. Det är bara ena axeln och tummen som känns. Sköööönt!

Nu sitter jag på Chosans rygg ute i skogen och bloggar lite med Rix morgon zoo i lurarna. Dessutom skiner solen, kan det bli bättre? Skritt och en galopp utmed kanalen så hon får sträcka ut lite och inte stelna till.

Idag började jag tidigare på morgonen så jag slipper stressa. Var i stallet redan 7.30. Så får det bli numera.

Ikväll har jag markarbetesträning på Vrf med.

See ya!


Video

ÄNTLIGEN har jag kommit hem. Landade på stallplan vid 20.30 efter en lååååång dag i Örebro. Tyvärr fick vi inte ihop ngt lag till andra omgången av Div1 i hoppning för ridhästar så jag, Marita och Matilda åkte dit ändå och red individuellt.

Chosan var riktigt på G och var riktigt explosiv. I första klassen fick vi ett trisst nedslag men jag var nöjd ändå. Marita var också med och red Salle och hon slutade på en 6:e placering i denna klass.


Marita på en lånad häst

Sedan till andra klassen såg hon till att jag fick mig en flygtur och en ganska hård markkänning innan vi gick in och red en felfri runda som slutade med en 4:e placering. Totalt var det endast 4 (!) felfria i hela startfältet på ca 25-30 starter. Banan var ganska tuff med 3 kombination med endast ett galoppsprång mellan varje. Räcke-oxer-räcke. Det var totalt 9 hinder och 11 språng.

Min ambition var, efter den framridningen, att komma i mål och sitta kvar, o det gjorde vi ;-) Gick ut som 2:a placerade och slutade sedan på en 4:e plats. Hon kändes fin och hon hoppade riktigt bra på många hinder. Jag är sjukt trött nu så det blir inget långt inlägg, men jag lägger upp videon och några bilder iaf.


Tyvärr har jag lyckats ta bort ljudet, men i bakgrunden på orginalet hör man Victor,
"Kom igen mamma, du fixar det här" ;-) Sötnöt ♥
 









Stolt hästskötare ;-)


Nu ska jag försöka sova och hoppas att jag inte har allt för mycket krämper i kroppen i morgon ;-) Kl 6 ringer alarmet och då är det bara att ge sig upp. Victor ska till skolan och alla 3 hästar ska ridas och fixas med. Alla grejer som jag bara ställde in idag när jag kom hem måste tas om hand och smörjas osv och sedan avslutas dagen på Vrf med markarbetesträningar. Tror att det är två grupper i morgon ochh det ev finns nån plats kvar om DU vill vara med.

Sov gott allihop och konstruktiv kritik tas tacksamt emot. :-)

//Kristin


Torsdag den 12 april

Idag tog jag ledigt från lunch och åkte hem för att umgås med min son. Vi har haft en hemma dag och det är inte ofta det. Man måste ju inte alltid göra saker när man umgås, för oss räckte det med att vara hemma. Fixa lite i Victors rum, gör matteläxan ihop osv. Nu på kvällen har Victor vart och lekt med en kompis och jag har fixat det sista hemma så nu kan helgen infinna sig utan att jag ska ha dåligt samvete eller behöva stressa ihjäl mig. Sköööönt, ja det må jag säga.

Nu sitter jag i soffan, nyduschad och väntar på att lilleman ska komma ut ur duschen. Snart blir det popcornmys och Revenge :-)

I morgon är det fredag den 13:e :-/ Törs man rida då mån tro eller kommer man ramla av och bryta varenda ben i kroppen? Är ni skrockfulla? ;-)

I morgon ska jag försöka bli klar så fort som möjligt, förhoppningsvis till kl 16 så jag kanska kan få en "vanlig" arbetsdag. Hö skall hämtas och upp på skullen, alla hästar ska ridas, mockning och fixa maten o slutligen ska grejerna putsas innan hemfärd.

Sen ska jag ha fredagsmys..... ;-)

Nu ska jag gå och poppa popcorn, har ändå inget intressant att skriva idag, eller nånsin ;-)

//Kristin


Hästskötare sökes

Jag söker dig som vill rida och hjälpa till med hästar. Du är noggrann och ansvarstagande och vill följa med på träningar och tävlingar, hjälpa till med hästarna vid behov och ev andra sysslor i stallet så som in/utsläpp... mm.

Du bör ha körkort då bussförbindelserna inte är dom bästa. Jag kan i gengäld erbjuda ridning av fina välridna hästar och gratis träning för mig enligt överenskommelse.

Intresserad?

Gå in på:
 
www.stallprestige.se

så får du mer information och där hittar du även kontaktuppgifter.

Välkommen att ringa.

//Kristin

Galet hysteriskt tempo

Det verkar som det inte finns någon hejd på arbete just nu. Det går verkligen i ett. I helgen hade vi tävlingar ute på Vrf och jag var ju så klart med som banbyggaraspirant med vår banbyggare Sara Brink. Det började på fredagen med banbygge kl 12. Sedan var jag på Vrf kl 8.30 på lördagen och hade byggt om och var klar strax efter 18. Då åkte jag till stallet och tog hand om mina hästar. Jag var hemma 22.30 på kvällen, helt slut. Det är jag visst konstant numera. På söndagen åkte jag ut till stallet och hämtade Cooper och Chosan för då skulle dom starta. Planen var att Cooper skulle gå 1,10 och 1,20 och Chosan 1,20 och 1,20. Cooper gick jättebra och hade han inte haft en sån klantig pilot som tog lite i honom för nära hindret hade han vart felfri. Nu blev det 4fel i stället. Men han hoppade toppenbra.

Chosan då, ja lilla finfina pownien slog till i första 1,20 med en felfri runda och en 4e placering. Det är hennes första felfria 1,20 någonsin. Jag blev så glad att jag grät. Jag storgrät verkligen. Det var en tidshoppning med totalt 11 hinder och 13 språng bed A:0. Jag som är kung av tidsfel var ju extra stolt bara av det.




Tyvärr hann jag inte få ut Cooper till hans 1,20 klass för jag hade ingen hästskötare med mig. Jag var själv med båda hästarna så det fanns helt enkelt inte en chans. Bättre lycka nästa gång. ;-)

I andra rundan sen, en 1,20 bed A:0/A:0, två faser så missbedömde hon hinder nr 1 och landade praktiskt taget på bakbommen. Kändes som hon bara missade att det var en oxer, resten av banan var hon felfri. Kan inte vara annat än nöjd med dagen.



Fin fina hästen!


Tusen tack till alla funktionärer och alla andra som på något sätt hjälpte till under helgen och ett stort grattis till ALLA Vrf'are och deras fina ritter. Ett extra stort GRATTIS till Marita Johansson och Salvador som vann BÅDA 1,20 klasserna!!

GRATTIS!!!!!

//Kristin


Ett år idag!

Idag är det exakt ett år sen Chosan fick in taggen i kronranden och fick köras till Strömsholm. Tänk vad fort tiden har gått om man tänker tillbaka idag men då gick tiden enormt sakta när jag väntade på att hon skulle bli frisk. Över 4 månader tog det och mycket har jag att tacka Linda Fång för. Världens bästa equiterapeut!

I år får jag förhoppningsvis vara med och tävla på våra påsktävlingar ist för att gå och vänta på att veterinären ska ringa och berätta hur det är med Chosan. Usch, det var en pers.

Nu ska jag sova, i morgon är en ny dag men en massa saker att göra. Bl.a. Hälsa på Fam Melin och sen ut till Vrf och bygga bana. Glad påsk allihop!

// Kristin


Video

Ja en hektisk helg, det är precis vad det har varit det. I lördags blev jag hämtad av Marita kl 5.30 och var hemma kl 23 från stallet. I söndags åkte jag 7.10 hemmifrån och var hemma 22.30. Pust....

Men överlag är jag väldigt nöjd med Chosilosan, hon hoppade fantastiskt bra och känns super fin. Harmonisk och possitiv.

Här kan ni se filmerna från framhoppningsklassen, 1,20 och lagklassen 1,20


Framhoppningsklassen 1,20



Lagklassen 1,20

Samma hinder i båda klasserna. A hindret i kombination. Precis samma som på Eken. Jag försökte rida henne på två olika sätt in i kombinationen. Första gången lite intill med ett ngt kortare sista språng och tvärt om i andra klassen. Inget funkade tydligen. Undra om hon står emot lite med tanke på att det står så långt ner på diagonalen utan att jag känner det? Hon kanske inte hoppar ut språnget tillräckligt? I första klassen vet jag att jag blev kvar lite i handen så det kan jag förstå och i andra klassen kom hon ju lite utifrån i stället. Ja, ja, det är bara att träna kombinationer helt enkelt ;-)

Med tanke på att hon inte gått många 1,20 i sitt liv så tycker jag hon är fantastisk. Dessutom har hon ju faktiskt lugnat ner sig massor jämfört med hur hon har varit. Hon är helt klart min lilla prinsessa ;-)

Min fantastiska lilla häst!


I helgen ska hon få starta på hemmaplan. Hon ska få gå två 1,20 på Vrf på söndag. Vi skulle ju behöva ha två noll rundor innan finalen i Västervik, OM vi nu går vidare dit. För då måste hon gå 1,30. ;-)

Förresten har jag nog fått en ny idol i hästvärlden ;-) Nä vars, men vet ni vem Elin Jansson från Loviseholm är?
Hon rider så fantastiskt bra så det är en fröjd för ögat att titta på hennes ritter. Alla hästar är otroligt välridna och det ser verkligen enkelt ut när Elin rider. Vill ni kika in på hennes hemsida kan ni klicka här.


Idag vaknade jag med 38.5 i feber och det är det sista jag behöver nu. Fick trycka i mig en massa tabletter och ge mig ut till stallet ändå för tyvärr var det ingen som kunde hjälpa mig med utsläppet förrän runt lunch. Jag släppte ut dom vid 9.30 så det hade ju bara vart 1,5 timme extra de skulle få stå inne, men men, tyckte det var bäst att åka ut. Nu ligger jag hemma och hoppas krya på mig så mkt så jag orkar åka med Cooper till hoppträningen ikväll. Han behöver verkligen det eftersom han ska tävla i helgen han med.

När hästarna var ute och jag hade mockat o fixat allt åkte jag till mammaoch tittade på valparna. De är heeelt bedårande.





Nu har de börjar gå omkring lite vingligt och en av de börjar öppna ögonen. Nu dröjer det inte länge förrän det är full fart i Stockeby! ;-)

Det finns 1-2 platser kvar till Björns träning på Vrf ikväll om någon skulle vilja vara med. Hör av dig i så fall till mig på 0760-283128

//Kristin


Preparering

Nu har jag nog gjort allt jag kan för att Chosan ska kunna prestera så bra som möjligt. Hon är riden och tränad och har känts fin. Igår joggade jag henne på töm i lång och låg form.

Sen stretchade och masserade jag henne och efter duschen fick hon stå under infravärmen en lång stund o så lindade vi benen i vanlig ordning.

I morse fick hon återigen stå ett litet tag under infravärmen och stretchade och masserade jag innan lastning. Nu är det bara jag kvar som ska prestera. Vad har jag gjort för att vara på topp själv då?

Jag har sovit för dåligt, ätit typ inget och det jag ätit har varit skit rent ut sagt. ;-) Japp, jag är på topp!


RSS 2.0