Kraschlandning!

Var och tävlade i söndags och det började ju inte så bra. Romantica fick bommen mellan frambenen på sista hindret så vi slog en volt. Jag fick en rejäl smäll och värst stryk tid näsan och huvudet. Tur jag hade hjälm. Men det gick trots allt bra.

Jag hade ju bestämt mig för att debutera Chosan i 1.30 med sen hör dagen. Hmmmm ingen vidare bra uppladdning för det men jag bestämde mig iaf för att göra det. I första klassen red jag med liiiite för mkt press IOM det som hände innan, svårt att ladda om och få 100% fokus efter en sån vurpa. Men det kändes trots allt ganska ok. I 1.30 var hon super fin. Hon verkade lite snopen de första 3 hindren men sen gick det toppen. Fick först ett nedslag på hinder nr 3, sedan red jag skit dåligt på hinder nr 7 så hon kom alldeles för långt ut på kanten så så stannade Jon där. Kan tillägga att hade hon hoppar dör hade hon hoppar rakt ut i staketet. Tack Chosan! Sedan tuschade hos sista hindret som föll efter ca 1-2 galoppsprång. Mao om inte jag hade tappat mig på 7 an så hade det slutat på 8 fel. Nu blev det 19 ist pga en massa tidsfel. Men jag kan inte va annat än nöjd men min lilla prinsessa. Hindren är ju trots allt bara 30 cm lägre än henne. :-)

Bifogar några bilder från i söndags.


Uddens Gård

Nu är det klart och därmed även officiellt.

Jag ska ta över stallet och huset uppe på Uddens Gård, Björn Svenssons gamla ställe med tillträde 1 juni, så från och med månadsskiftet (troligtvis) kommer jag bedriva verksamheten, Stall Prestige uppe på Udden. Anledningen till att jag flyttar är bland annat att det finns mycket bättre möjligheter för mig på Udden. Där har jag ett större stall, ridhus, ridbana, en rundslinga i skogen, massor med tärräng, sjön precis brevid där man även kan bada med hästarna. Jag kan ha ridläger, kurser, träningar, clinics och mycket mera på den här anläggningen. Jag kommer även ha ett visst antal inackorderingar.

Jag kommer flytta in i huset runt den 1 augusti.

Jag har trivts oerhört bra hos Fam Torgilsman i deras stall men dessvärre är inte ridmöjligheterna lika bra där.


Nu är det bäst att fara, ska hinna med 3 hästar innan det är dax för Lotta Björeträningen på Vrf med Chosan kl 14.30.


//Kristin


Söker du stallplats?

Lediga stallplatser i Mariehov finns i fint gemytligt stall med totalt 7 boxar. Alla faciliteter så som, duschspilta med varm/kallvatten och infravärme finns. Uppvärmd sadelkammare och fina ridvägar i skogen och utmed Göta kanal samt två minuters skrittväg till ridbana och ridhus. Flera rasthagar och en sommarhage finns.

För mer information vänligen ring Ulla Torgilsman på telefon:

0121-29143 eller 0704-957828


2012-05-07

Maj månad, nu är det snart sommar på riktigt. De sista dagarna har ju faktiskt varit riktigt ok. Blåste lite mkt i lördags enligt min smak men jag är glad så länge det inte regnar.

Just nu är jag i full fart med att fixa allt till Norrköpings Horse Show och det är sååååå mycket att fixa och hålla ordning på. Men det är roligt med. Det har vart många sena kvällar och nätter nu ett tag med planering, sammanställning av funktionärer, se till att funktionärskläder kommer i tid, att det finns mat till alla funktionärer mm, mm. Det kommer in förfrågningar från ryttare ang div saker och likaså från funktionärer om olika saker som ska tas om hand.

Det ska bli så himla roligt att se alla fina ekipage och få arbeta med alla dessa trevliga, roliga och kompetenta människor. Snacka om ryttarfest. ;-)

Guchi börjar acceptera sadeln bra, jag har longerat med sadel och stigbyglarna hängandes. Hon har krumbat och stegrat ett par gånger men det går bättre och bättre. Hon gillade inte att gå i uppförsbackar med sadeln på först men det har vi nu övat på så det går bättre. Idag har jag tömkört och det gick bra det med, en liten koll hur styrtam hon är. ;-) Jag har hängt på henne i stallet och hoppat upp och ner brevid henne precis som när man skall kliva upp från marken med foten i stigbygeln. Först undrade hon vad jag höll på med men nu går det bra. Hon är lite skeptisk när jag hänger på henne än så det får vi nog göra ett tag till innan vi går på nästa steg.  Fortsättning följer.....

I morgon har jag hoppträning på Vrf och det finns en plats kvar i första gruppen, kl 18 och en i sista gruppen kl 20. Välkomna att ringa om ni vill vara med.

På onsdag skall Chosan träna för Lotta Björe och på torsdag kommer min och Chosans favorit, bästa Linda Söderberg-Fång. Hon skall känna igenom henne och se hur statusen är. Jag har mina misstankar ;-)

Eventuellt blir det tävling på söndag hos Nykyrka om det går att efteranmäla. Hade ju andra planer denna helg men de blev inställda. Återstår att se. Givet är att Romantica skall dit men frågan är om Chosan skall få följa med? Tåls att tänkas på.......

Nu ska jag fortsätta med lite pappersjobb.........i väntan på att det plingar till i inboxen. ;-)

See ya!

Kram Kristin


Hysteriskt

Känns osm jag har skrivit det förr..... ;-)

Men det är hysteriskt mycket just nu. Först kan jag berätta att det har flyttat in en ny häst i stallet som heter Guchi. Det är 8 årigt Oldenburgar sto som är hos mig för inridning. Japp, det stämmer. Hon är ca 165-167cm i mkh och har ett trevligt temperament. Hon fann sig till ro väldigt fort och är possitiv, glad och sammarbetsvillig.

Eftersom hon är lite äldre än normalt när man rider in en häst så tar jag allt från början. Jag har nu haft sadel på henne, longerat med sadel och stigbyglarna har hängt. Hon tyckte först att det var obehagligt att gå uppför backar med sadel på så det har vi också gjort nu. Det possitiva är att jag med får bättre kondis när jag springer upp och ner i backarna. ;-)


Guchi


Guchi

Hittade en liten rolig sak i morotslådan häromdagen, har aldrig sett något liknande.


Spännande!

Nu måste jag avsluta och fara vidare.....

Har nått på G nu som jag kanske kan avslöja ikväll om allt går som det ska. :-)

See ya!!


RSS 2.0