Elitlaget

I morgon är det premiär för Ridsportallsvenskan och Elitlaget i hoppning, som går på Örebro Fältrittklubb. Vrf har med ett lag i morgon som består av: Andrea Falk-Luigi 84, Emma Falk-Sateney, Marita Johansson-Salvador och Therese Bahn-Chino. Jag är lagledare så jag ska så klart med upp. Marita hämtar mig kl 5.30. 😒 Sen när jag kommer hem, tippar på runt 19 så måste jag åka ut och förbereda henne för söndagens tävling på samma ställe.

Då är det första omgången av Div 1 på samma ställe. I Div 1 laget rider jag på Chosan, Björn Svensson på Escensia, Emma Schwartz med Leah och Matilda Andersson med Vencedor. Det kommer bli långa dagar, för det är massor med starter, men det ska bli jättekul. 😃

På söndag ska Denize följa med och hjälpa mig, det var länge sen jag träffade henne så det ska bli riktigt roligt. Då är det dessutom Marita som åker med mig. Vi är ju båda två lagledare för Div 1. Snacka om att det blir tjejsnack i bilen. 😉

Nu ska jag försöka sova, det är iof lättare sagt än gjort men föröka går ju iaf. Ha en bra kväll allihop.

// Kristin


Stall/gård

Önskar hyra ett stall med minst 6 boxar, alt hus och stall (mindre gård) för hästverksamhet. Allt av intresse, referenser finns.

Vänligen kontakta mig på 0760-283128, eller på mailto:[email protected]">[email protected]
http://www.stallprestige.se">www.stallprestige.se


Revenge

Idag är det torsdag! :-)


Efterlysning

Söker med ljus och lykta efter min motivation, vart har den tagit vägen? Om någon har sett den så vänligen kontakta mig på 0760-283128 eller mejla på [email protected]. Det går även bra att skriva en kommentar här i bloggen.

Hittelön!


Lotta Björe träning!

Idag har jag varit med Chosan på LB träning. Hon var ganska taggad men hoppade som bara den. Hon var sååå fin. Lottas ord idag: - Vilket jobb du har gjort, vilken skillnad. Hon hoppar som en peng! Gratulerar!!!! Å det är så himla roligt att få höra det, speciellt av en som LB. Hon är ju i värdsklass.

Chosan är bara bäst min lilla prinsessa!



På lördag ska jag till Örebro med Elitlaget och på söndag ska jag dit själv och tävla. Har ingen lust alls att betala 800 spänn för en box EN natt så det blir att åka hem på lördag och ta med henne sen på söndagen. Men det skulle va bra om hon kunde bo kvar. Jag ska goola runt lite o se om jag hittar något i närheten men det är väl inte troligt.

I morgon blir dcet som vanligt, tidigt till stallet och sen hoppas jag komma hem tidigt. Ska försöka vara hemma till kl 14 när Victor slutar. I morgon kommer världens bästa Linda ut till staööet vid lunch. Ett hett tips är att besöka Lindas blogg, klicka här. Hon är heeeelt fantastisk på det hon gör så gå in där och kika lite.


En fråga till alla iPhone älskare, jag har inte kommit på ett bra sätt att ladda upp bilder till blogg.se. Som jag får göra nu så måste jag först kopiera över bilderna till tex skrivbordet och sen ladda upp i bloggen. Känns lite omständigt.

Hur gör ni?

Min lilla prins Victor är nog inne en liten trotsålder just nu, och en väldigt känslig sådan. Vad man än säger så tar han åt sig negativt och blir ledsen. Det är så svårt att vara förälder ibland, speciellt när man är ensam. Önskar ibland att jag hade någon att bolla med när det gäller sånna här perioder. 

                

Världens finaste prins...... ♥


//Kristin


Tisdag den 27 mars

Gårdagen var en hektiskt dag....... (som vanligt iof) Dagen började med att jag åkte ut till stallet och gav hästarna kraftfoder vid 8.30, sen vidare ner till Statoil med transporten för att fixa div lampor på bil och trailer som gått sönder. Det var nämligen dax för besiktning på båda.

Mockade sedan och fixade mat och sen var det bara att sätta fart. Bil oc h trailer skulle bli rena och fina till besiktningen så jag högtryckstvättade trailern både in och utvändigt och bilden utvändigt. De blev så fina. :-)

Slängde i mig två tuggor av lasagnen jag hade med mig men som vanligt gick det inte att äta ordentligt. Iväg till bilprovningen med ett stopp på vägen för att köpa hästmat. Trailern gick igenom utan anmärkning vilket jag inte var förvånad över, och bilen hade en liten anmärkning, en spindelled i vänster fram som måste bytas. Jag hade förväntat mig ännu värre saker så jag är glad. :-)

Sedan hämtade jag Victor och körde ut honom till mamma och pappa. Han skulle sova där då jag skulle komma hem sent.

Sen åkte jag tillbaka till stallet och insåg att jag inte skulle hinna rida innan jag skulle ha tränning på Vrf så då var det bara att lasta in Chosilosan i trailern och ta med henne till Vrf. Jag hade först två grupper och det gick verkligen jättebra för alla. Det är så roligt att se när det går så mycket frammåt och alla utvecklas så mycket hela tiden. Kul!

Sen red jag Chosan och var tillbaka i stallet med henne vid 21.30. Stretchade henne och fixade lite, gav mat och åkte hem vid 22.30.

Märkte nu på morgonen att jag hade påbörjat detta inlägg när jag låg i sängen igår med datorn i knät, men hade tydligen somnat mitt i inlägget. ;-)


Nu kan man iaf säga att våren är på G. Jag har sett två vidriga ormar häromdagen, en jätteliten svart och en stoooor lång och tjock brun sak....... Urk.

Även andra vårtecken förutom solen ;-) har kommit fram.

  


Idag blir det träning för Lotta Björe kl 14.30 med Chosan på Vrf. Ska bli jättekul. Nu måste jag fara till stallet. Ha en bra dag i solen.

//Kristin


Ang tidigare inlägg

Kan ju inte starta i avd B på lördag när jag ska rida avd A på söndagen. Thats tje roules......


Lagmöten & annat skoj

Ja nu har det vart möte två dagar i rad, i går med Div 1 och ikväll med Elitlaget. Det blir nog bra det här ska ni se... ;-)

På lördag går ju första omgången av Elitlaget i Örebro och på söndag första omgången av Div 1 på samma ställe. Jag ska ju med som lagledare på lördag och ev ta med mig Chosan och hoppa en klass när jag ändå ska dit, men det får vi se. På söndagen ska jag rida 1,20 som framhoppningsklass med henne och sen 1,20 i laget. Dessutom måste jag nu försöka kvala henne så hon kan gå 1,30 i slutet av april OM det nu är så att vi går till finalen i Västervik, vilket jag så klart hoppas. Därför är det med bra att rida en 1,20 på lördagen. Funderar på att i så fall rida i Avd B för att kunna hjälpa Marita och Therese som rider 1,20 i avd A. Dessutom är det bättre om jag ska tänka taktiskt då avd B oftast är ngt snällare och chansen då större att gå felfritt. Mmmm nu är det lita att tänka på.

Jag vill även passa på att tacka Norrköpings Handelsstål som har sponsrat Elitlaget med jättefina lagjackor. Jag ska se om jag kan få till en bra bild vartefter för dom var grymt snygga!! Tusen tack Mikael Falk och Handelsstål!

Idag har jag sett de första ormarna ute så nu börjar skräcken och rädslan så fort det prasslar lite där jag går. Jag har en sån grym fobi för ormar så ni kan inte ana. Jag skriker, gråter och får fullständigt panik. Kroppen värker, jag ser suddigt, skakar i hela kroppen och hyperventilerar. Detta är min fullständiga skräck på sommaren. Dessa hemska djur förstör min vardag nått så grymt. Usch och fy och jag önskar de inte fanns. Så, förlåt alla djuraktivister men så är det!

Nu över till lagen igen, vi vill ju ha en fan-club i Örebro så klart. Skulle du/ni vilja komma upp till Örebro och hejja på Elit eller Div 1 lagen så hör av er så kanske vi kan ordna med skjuts och samåkning. Det vore himla roligt om Vrf kunjde ha en hejjarklack där. ;-)

I morgon har jag hoppträning som vanligt på Vrf och jag har en plats kvar i ena gruppen, så hör av dig om du skulle vilja vara med.

Nu måste jag nog försöka sova, det blir en lång dag i morgon. Hästarna ska ridas, bil och transport ska besiktas (orolig för bilen) och sen har jag träning på kvällen, så det blir ett litet arbetspass på en sisådär 12,5 timme. Ha det så bra allihop och ta väl hand om er.

/Kristin


Kaos, tillt eller bara blond?

Ja, det är frågan det. Har varit riktigt glömsk och disträ sista dagarna, kanske för att det har varit lite mycket..... Igen!

Dagen började väl inte så bra direkt. Victor skulle ha sin första innebandy match i Finspång och det var samling vid Lidl i Ektorp kl 7.30. När jag skulle packa hans gympapåse med kläder och skor så kunde jag inte hitta skorna. Han har fått nya skor just för detta, som han även skall använda på gymnastiken i skolan, men de var spårlöst borta. Jag väckte honom och frågade vart de ge i han svarade att de var kvar på skolan. Suck....... Det blev ett jä....la liv för att jag inte ringde och väckte fröken så dax en söndag morgon och bad henne komma och öppna. 😳 Eller hur.......!!!! Jag tig fram ett par andra men de dög inte, så ni skulle han inte spela. Efter mkt om och men så gick han med på det. Pappa Christer skulle dessutom komma och titta 😉 Väl framme vid Lidl, (och då ska ni veta vilket liv det var hemma innan vi kom iväg 😒) så hinner vi bara parkera så säger Victor: Mamma, vart är min bandyklubba? Jag höll på att smälla av. Snälla skjut mig!

Tack i lov hade tränaren en att låna ut. Matcherna gick bra och Victor hade kul.

När vi kom hem åkte vi till stallet för att locka och fixa maten och sen vidare till mamma i pappa för att titta på valparna, ta det lugnt och äta mat i sen våfflor. Trodde jag ja, kl 13.30 kom jag på att jag skulle ha lagmöte hemma hos mig kl 17 och hemmet såg ut som en bomb hade slagit ner. HJÄLP!!!!!!! Ja, ja, en snabbis ut till valpisarna och sen stressa hem ist. Undra varför Victor är glömsk och disträ? ☺


Är det förresten som har några känningar i Örebro som kan ta emot en häst för övernattning och gärna en sovplats åt mig nu på lördag till söndag?

Här kommer ett litet smakprov på valparna, sov gott.

// Kristin


En lördag i hästens tecken......

Är ni förvånade?

Klockan 9 skulle vi ha första start på Pay and Jumpen på Vrf, jag var på plats strax efter 8. Det var otroligt mycket starter vilket så klart är jätteroligt- tyvärr var det väldigt få funktionärer i början, vi var två stycken mellen de första klasserna som sprang och då tar det tyvärr tid.

Jag vill bara vädja till alla som vill att det anordnas såna här saker, inte bara Pay and Jump, utan vad det än är så behövs det folk som hjälper till. Vi skulle bli jätteglada om det var fler som tog initiativet och hjälpte till emellan klasserna så går det ju mycket snabbare. :-)

Efter som det var så otroligt mycket starter så fick man inte göra omstart om man inte var utesluten. Enstaka hinder fick man så klart ta om. Jag hade därför valt att istället göra banan lite längre än vanligt så totalt 11 språng. Då fick man ju iaf valuta för pengarna. Tyvärr blir det ju ganska lång väntan och det mesta tar väldigt lång tid på såna här träningshoppningar, men det är ju lite det de är till för. Att alla ska få chansen att träna och komma över alla hinder ordentligt. Det ska man ju ta med i beräkning men det är svårt, jag  vet det. Det är inte alls lätt att räkna ut hur dax man ska starta men tyvärr är det så.

Jag vill TACKA ALLA som har hjälpt till, både på banan, i fiket, ute på framridningen och på andra ställen. 

♥ Verkligen, TACK! ♥

Jag hoppas verkligen att alla som startade idag kommer tillbaka nästa gång igen.

Vi åkte från Vrf strax efter kl 18 på kvällen och då skulle jag hem med Cooper. Åkte sedan ner och släppte av Sabina och sen till Move in Grillen för att äntligen få lite mat i magen. Både jag Victor och Dennis var jättehungriga. Kl 20.30 var vi ÄNTLIGEN hemma. Det har vart en lååååång men rolig och intensiv dag.

I morgon är det upp tidigt igen då det är dax för Victor att spela innebandy match. Klockan 7.30 ska vi samlas uppe vid Lidl i Ektorp för att sedan åka till Finspång där 3 (!) matchen ska spelas. Sen ska vi äntligen åka till mamma och pappa och titta på valparna.
♥ MYS!! ♥

Sov gott allihop!

//Kristin


Mellargus kennel

Min mamma driver ju en kennel, Mellargus och de har nu fått tillökning. STORT grattis till Myran och mamma. Myran fick 8 fina valpar. Besök gärna hennes hemsida för mer information...... ♥







//Kristin


Pay and Jump

Ja, i morgon är det dax för Vikbolandets Ryttarförenings Pay and Jump. Vi har nog fått rekord många starter den här gången, det är sååå himla roligt. Pga att det är så många starter så måste vi börja redan kl 9 i stället för klockan 10 som vi sagt från början. Dessutom kommer vi inte kunna ge alla möjlighet till omstart utan endast de som vägrar ut sig. (3 stopp, som på lokal el unghästklasser) Dock är det helt ok att ta om ett eller två hinder om man vill det.

I Cafeterian kan man köpa våfflor och annat gott. Vi hoppas nu att det kommer ännu mera folk i form av publik och vi får en lyckad och lärorik träningstävling. Varmt välkomna allihop!



//Kristin


Ny blogg igen....

Så är det när man inte kan bestämma sig men nu har jag kommit fram till att Blogg.se är bättre än den blogg som följde med hemsidan. Vad tycker ni om designen? ;-)




Längtar till sommaren nu, men det känns som det inte är sååå långt borta trots allt ;-)

//Kristin


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0