Kvällshoppning/Pay & Jump

Nu när vi har nytt underlag på ridbanan har jag funderat lite på om det finns intresse för en kvällshoppning/pay & jump? Lämna gärna ditt intresse i kommentarsfältet. Inget är där bindande utan om intresset finns så kommer en ordentlig propossition ut! :-)
 
TACK!!

Lite lugnare tillvaro

Nu har alla 3-åringar som skulle visas på 3-års test åkt hem igen. I stället har jag fått hem Constakko Raa som också är 3 år. Han är inriden och visades på 3-års testet i Jönköping av Victoria Almgren och fick hoppdiplom. Han kastrerades bara 2 veckor innan han kom till mig men han är super snäll. Man kan inte tror att han nyss har varit hingst.
 
Han är lite speciell och en aning bakskygg men tar man det bara lugnt så går det bra. Han är hos mig för vidareutbildning och skall matchas till Hopphästauktion i oktober.
 
Här är ett smakprov på hur han löshoppar:
 
 
Fin va? :-)
 
 
Sune har åkt iväg för lite semester och ska komma hem igen i mitten av juli. 
 
Baby har vart på återbesök på Husaby och fick då även träffa equiterapeuten Magnus som gjorde underverk. Han såg henne först på lina och då galopperade hon ca 3-5 galoppsprång innan hon bytte till kors, detta endast i höger varv.
 
Han började direkt att känns i bak på hennes bäcken och korsben och kunde ganska direkt konstatera att korsbenet på något sätt hade hoppat snett. Detta är tydligen vanligt när ston får föl men eftersom Babsan inte har fått föl kan vi bara spekulera i vad som hänt men troligt är att hon gått omkull i hagen. 
 
När han hade jobbat ganska länge med detta så sa han att det var länge sedan han hade stött på en häst där det satt fast så hårt och som han fick jobba med så länge som nu. Med andra ord har det suttit så länge, antagligen har detta varit orsaken redan för ett år sedan när hon behandlade SI-leden, kanske redan som 4-åring när hon gick kvaliten och dommarna då tyckte att det var ngt som inte stämde. Huvudsaken är att han hittade orsaken för ni kan inte drömma om vilken skillnad det blev direkt efteråt. Helt plötsligt har jag en häst som galopperar igen hela ryggen och flera varv i höger galopp utan att byta till kors. Hon ser helt annorlnda ut nu när jag tömkör.
 
Nu ska hon på ganska täta kontroller i början så det inte "hoppar" tillbaka och sedan med längre och längre mellanrum. Jag är superglad och hon är tillbaka till sitt gamla vanliga "jag" igen. :-)
 
Shakira är igång för fullt men behöver lossa ett par "gräskilo" till innan hon ser ut att vara i form. ;-) Hon fick vara med när vi arrangerade lokal kvällshoppning på Vrf men utanför startlistan i anslutning till de övriga för att få träna på att tävla. Snälla Anna-Karin Strömgren som dömde åt oss gav oss startsignal och när hon hade strulat ett tag sa hon det man ska göra att tyvärr du är utesluten, vill du göra omstart. Men i stället fortsatte jag och helt plötsligt var det som om hon fattade att hon inte skulle få gå ut hur mycket hon är bråkade. Helt plötsligt var det som hon bara gav sig och hoppade 6a, 6b, 7, 8, 9, 10, 11 och 12 som på räls. Hon är ju en gåta men jag hoppas hon fattade och att detta är receptet på att få henne att funka på sikt.
 
Ha det gott alla där ute!
Kram

Ingenting är omöjligt!!

Hästen kom till mig i slutet av april från en annan beridare som förklarade för hästägaren att hon var omöjlig att rida in. I går var vi på 3-års testet i Frödinge där hon fick 8-8 på hoppningen och 8-7 och godkänt på ridprovet och tilldelades därmed hoppdiplom!
 
Så här glad blev jag efter ridprovet, ja tårarna kom:
 
 

RSS 2.0