Dan före dan

Idag har det var en ganska lugn dag. Fixade stallet på fm, fikade med Jenny, åkte sedan och fixade de sista julklapparna innan jag fick naglarna julfina av syrran. Sen uppesittarkväll och bingolotto. ;-) Jag vann!!!!!!! Hela 100kr ;-)
 
I morgon drar det igång tidigt så det är nog dax att hoppa i säng nu.
 
GOD JUL på er allesammans!
 
KRAM
 
 

Akuten

Kunde ha haft det roligare men vad gör man?

Anledningen till att jag är här är för att jag åkte av en häst igår. (Inte min) ;-) Först ramlade hon omkull så jag fick henne över ena benet men det var ingen fara. Sedan tog det inte så lång tid innan jag fick mig en rejäl åktur. Landade på ryggslutet/svanskotan och det som var otäckt var att i landningen kändes det som om något sprack i nedre delen av magen/ryggen, som när en vattenballong spricker. Sedan blev jag kall om benen och sedan tappade jag känseln i benen en kort stund. Efter ett tag kunde jag ställa mig upp och gå men visst gjorde det ont.

Idag har jag haft grymt ont, kan inte ta i något alls, det gör till och med ont bara att sopa skallgången eller ta på mig skorna. Fick lite skäll av en kompis 😉 att jag inte åkte upp så jag gjorde en kompromiss. (Trodde jag) och ringde 1177. Vad tror ni dom sa? Ja att jag skulle åka hit såklart för det kunde, OBS bara KUNDE, vara en disk som gick sönder. Det hoppas jag verkligen inte att det är men med tanke på dokumentation om jag får bekymmer senare så tyckte dom på 1177 att jag skulle åka upp och kolla och ta en röntgen så nu är jag här!

Räknar med att få sitta här typ halva natten så jag lär nog dö av tristess snart.

Kram


Kortisonspruta & annat skoj

Nu gick det inte längre. Kunde inte ens ta på mig en tröja utan att tjuta. Hade en kraftig inflammation i axeln så jag fick en kortisonspruta rakt in i axeln, antiinflammatoriska tabletter som ska ätas i 24 dagar + extra starka panodil. 20 min efter besöket var smärtan borta! Tack för den julklappen tomten!! :-)

Nu ska jag iväg på annat skoj, hoppas jag. 😜

Kram på er


Inspiration

Fick just inspiration och ett sug att gå ut och partajja. Såg en sån himla snygg sminkning på en tjej på facebook idag och kände att fan, det skulle jag med vilja.

Ja, jag skulle vilja bli sminkad av någon som är riktigt duktig på det och kanske till och med fixad i håret och sen gå ut och ha riktigt jä..la kul. Ja och för att göra det ordentligt skulle jag vilja ha en stylist med så jag blir snyggt klädd också. Trinity och Susanna kanske vore något?? Fniss.....
 
Går man ut en gång om året kanske man kan kosta på sig det. Eller???? ;-)

Nä vars men det skulle vara riktigt kul....... Behöver nog något sånt känner jag.

Här är en bild på mig när jag hade blivit sminkad av en tjej (vet inte vem) på Make up store.

 
Kände mig faktiskt riktigt fin då....... Nu skulle jag vilja ha ngt svart sotigt runt ögonen i stället. ;-)
 
Nå ja, vad är väl en bal på slottet............ ;-)
 
Kram

Lördags mys x 2

I går kväll var jag och Victor bjudna på middag hos Loella och Molly. Vi fick planka och den var verkligen supergod. När vi sedan skulle åka hem ville Victor och Molly att Victor skulle sova kvar hos dom så jag fick åka hem själv. 
 
När jag kom hem och öppnade dörren möttes jag av syn som inte riktigt var den jag hade hoppats på:
 
Chivas tyckte visst att påsen med pant började bli för full så han ville hjälpa till lite.......
 
Lördagsmys 1:
Idag hade vi bestämt att vi skulle göra lite julgodis tillsammans med så det gjorde ju inget att han sov kvar. Vi gjorde knäck och marsipanfigurer och fick naturligtvis knäcken att koka över. Sååå typiskt mig. Men men, knäck blev det och god också.
 
Efter ett tag märkte vi att barnen började bli lite små griniga på varandra så då kände vi att det var dax att sluta ;-) Fniss
 
Väl hemma lagade jag mat och sedan gick vi ut i snön. Först ville inte Victor med men när han fick höra att jag skulle göra en snölykta ensam så skulle han minsann med. ;-)
 
Fin va?
 
Dock blev den inte långlivad då hundarna sprang över den ganska snabbt. Då provade vi på att göra en snögubbe men vi hann inte klart för sen kom lilla Ebba och ska sova kvar här så fortsättning följer på den.....
 
Lördagsmys 2:
Nu har jag myst upp mig i soffan och kollar på "Så mycket bättre", hoppas verkligen min axel är bättre i morgon för jag har så grymt ont att jag nästan tjuter när jag mockar och gör höpåsar. Jävla inflammation (antar jag)
 
Vinterbild
 

I morgon blir det att sätta fart tidigt för 4 hästar ska ridas, (om inte Malin kommer och rider Nonne, då blir det bara 3) och jag hoppas hinna med 2 st innan kl 13 för då kommer en häst som ska löshoppas och kl 15 ska jag rida Cherry. Kl 17 sedan ska jag bjuda på luciafika i stallet. Det blir mys.....
 
Ta hand om er och ha en bra kväll nu.....
 
♥ KRAM ♥

Finbesök.... :-)

Idag fick jag finbesök på förmiddagen av Sofia Martinsson. Hur trevligt som helst så här en torsdag. Vi fikade och käkade goda förmiddagssmörgåsar (Chiabatta) som hon hade köpt med. Mums var det. 
 
Hästarna har fått gått ut 3 och 3 två timmar var idag då det var -24 grader imorse när jag vaknade. Ena vattenkranen och duschspiltans slang har frusit men den vid diskhon funkar fortfarande tack och lov. Byggfläkten har fått gå på värme idag så det tinar upp och inte fryser helt. 
 
Jessica och jag skrittade ut på Cooper och Caribia på fältet idag så det fick kliva lite i hög snö, Chosan fick springa på lina.
 
I morgon har jag nog 4st som ska motioneras, Chosan, Cooper, Caribia och Akitho. Hoppas det inte är riktigt lika kallt då.
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen vid 20,30 ska jag fodra för vet ni vad det är idag?
 
REVENGE!!!!
Japp, kl 21 sitter jag bänkad i soffan och kollar, visst är det bra? ;-)
 
 
Annars har det vart en ganska bra dag, blir dock ganska besviken på folk ibland, särskilt när det är folk man egentligen tycker om som gång på gång hugger en i ryggen. Suck vad trisst det är.........
 
 
Men den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri, heter det väl va?
 
Idag har Chosan och jag haft miljöträning med ridhusdörren, puhh, kunde hålla kvar i henne denna gång och nu går det hyfsat iaf. 
 
 
 
Längtar massor till sommaren nu förresten när jag fick syn på den här bilden:
 
Så mysigt det var på ridlägret, snart är det dax att planera och sätta datumen för nästa år. ;-)
 
 
Dock känns det vääääldigt långt borta just nu......
 
 
 
 
Brrrr, ta hand om er i kylan. 
 
Kram
 
 

Aj...

Inatt har jag inte sovit mycket alls. Min ena axel har spökat igen. Tyvärr har jag till och från problem med mina axlar och armbågar. När armbågarna bli bättre brukar det komma i axlar och tvärt om. Suck.... Idag är det så illa så jag kan knappt ta på mig kläderna utan att waina.. ;-) (Ja, jag vet, sluta waina nu Pippi) 
 
Jag kan ta armen rakt fram och uppåt meni nte ut åt sidan och uppåt för då skriker jag högt.
 
Så länge armen hänger rakt ner kan jag använda underarmen utan problem så mocka gick bra, att packa höpåsar var värre. För att inte tala om att lägga på Cooper (på 174cm hög) täcket som väger bly. Holy crap.....
 
På tal om Cooper, attans vilken fin häst!
 
Tåls att visas igen:
 
 
 
Fin fina Hälge!!
 
 
 
 
 

En tålamodskrävande tisdag den 11 December

Nu är det lite mildare ute vilket iof är ganska skönt men tyvärr blåser det mer idag. Jag har hellre 7-10 grader kallt och vindstilla än 2-3 minusgrader och blåst. Men vad jag såg på nyheterna så skulle det bli kallare igen. :-)
 
Chosan har varit i farten ordentligt sista dagarna igen och jag börjar bli ganska trött på hennes beteende. Hon överdramatiserar precis allt. I förra veckan skulle jag rida runt vår lilla slinga på 1 km och trava och galoppera lite i snön. Det gick bra så länge jag skrittade men så fort jag började trava spände hon till sig, tvärnita och ställde rätt upp på bakbenen. Jag satt kvar och efter ett par diskussioner till om vi skulle gå eller inte så blev hon övertalad och vi skrittade rundan. När vi vände tillbaka skulle hon få galoppera lite hemmåt för det brukar gå bra men då skjuter hon rätt upp i luften i stället, huvudet mellan frambenen och ryggen upp som en märla och så stöter hon med frambenen. Jag satt kvar även denna gång.
 
I söndags skulle jag och Malin in till ridhuset och när det var så kallt så lät porten till ridhuset mer än vanligt och knastrade lite. Damen i fråna blev skit rädd och det räcker ju då inte med att bara hoppa pt sidan utan då ställer hon sig rätt upp igen, kastar sig om i princip på Nonne som stog bakom varpå jag tappar henne så klart. När hon nästan hoppade in i Nonne blev ju han rädd och kastade sig på Malin som så klart tappade honom och så drog de i full galopp till andra sidan stallet och ner bakom Kjell och Eva-Lenas hus. Suck....det var bara att hämta dom och då fick Malin öppna dörren. Jag stog kvar uppe på vägen med Chosan. Då gick det bra. Sen började proceduren om när vi kom in i ridhuset och hon slet sig och sprang lös där i stället. Snälla ge mig tålamod.
 
Idag skulle jag gå ner på fältet och rida lite, tänkte att när hon gick rätt ordentligt igår och dagen innan så är hon inte liiiika explosiv, trodde jag ja.....
 
Skrittade runt halva fältet, travade sedan en bit och när vi kom till det stället vi gick in på fältet så var det kört igen. Då skulle hon bara hem. Vi stog där ett tag och hon vägrade gå åt det håll jag ville och ställer sig på bakbenen igen, rätt upp och ner. Den här gången tänkte jag att det är bättre att jag får henne dit jag vill även om jag får gå så jag tänkte att för att slippa bråk gick jag av och skulle leda runt henne. Hehehe nu du, tänkte jag, nu ska jag vinna. Mmmm eller hur!!!!! Det är ju en rödhårig fux vi pratar om. Vi kom väl kanske 10 meter sen ställer hon sig rätt upp på bakbenen igen och sliter sig så klart, vem kan hålla kvar i tygeln när det går lika snabbt så man inte ens hinner blinka? O så skenar hon tillbaka till stallet. Mitt tålamod börjar tryta kan jag lova....
 
Jag gick tillbaka till stallet, gick in och hämtade en lång lina, en kedja och ett spö. Gick ut ocg hämtade henne, satte kedja på henne och började gå rundan igen. Denna gång snäll som ett lam, iaf halva vägen. Sedan började hon igen men nu kände hon att jag hade kedja på henne så d¨gav hon upp direkt och vi kom runt rundan. Suck....... Ska det behöva vara så här? Måste jag rida henne i ridhuset varenda jävla dag rent ut sagt. Hon har ju lärt sig att om hon ställer sig på bakbenen och sen skjuter upp i luften så är risken att jag åker av ca 99,9%
 
Hmmm, måste komma på ett sätt att få henne att ge sig när hon börjar så här. det är inte ens kul längre........ Funderar så det knakar nu!
 
Söt som socker men rackarns så bitchig
 
Idag har Victor Lucas och hans bror här och dom leker för fullt. De har även vart duktiga och läst läxan en varsin gång alla tre. ;-) Jag borde nu vara duktig och ta tag i lite städning, ska nog sätta på musik ganska högt och sätta fart tror jag.
 
Ta hand om er där ute.
 
Kram

Inte en vanlig dag.....

Idag är det inte en helt vanlig dag, utan idag bytte jag ut stallkläderna mot "vanliga" kläder, fixade till mig så gott det gick och stack ner på stan.
 
När jag precis skulle åka mötte jag Kjell utanför huset och när han såg mig spärrade han upp ögonen och sa: - Oj då, har du sminkat upp dig? Jag kände ju inte igen dig. ;-) Fniss, betyder det att man går för mycket i ridkläder, håret i toffs, osminkad och mössan neddragen till ögonen? Moahahaha, härligt att kunna chocka lite iaf....
 
 
Ja, det blev en fika på stan och lite annat att titta på än hästar. Skön omväxling......
 
 
För er som inte märkt det så är det vinter nu.... ;-)
 
Måste säga att det är väldigt vackert ute nu och mycket trevligare än slasket och det mörka dystra som var innan. Härligt tycker jag. Dock liiiite väl kallt nu ikväll, -16 grader visade termometern nyss. Brrrr
 
Nu ska jag snart ge mig ner till stallet och fodra, kvällsmocka och se så det är stängt överallt. Vattnet FÅR INTE frysa i stallet.
 
Jag blev ju lite hastigt barnledig ikväll då Victor sover hos Molly.
 
Ha en trevlig kväll nu allihop.
 
Kram

Energi

Idag känner jag att jag har energin tillbaka igen, iaf i skrivade stund. Man vet ju inte vad som händer under dagen så att säga.
 
I morse började det ju som vanligt med tjat på Victor om att han skulle skynda sig på. Jag förstår inte, det spelar ingen roll hur tidigt han går upp, han blir alltid sen. Han kan verkligen inte skynda sig på. Om jag säger till honom att nu får du skynda dig Victor, jaa säger han och så ska han ta på sig. Då ska mössan rättas till, den ska flyttas lite och den ska tryckas ner. Sen ska jackan på och då ska kragen fixas, ärmarna under blir knöliga, och dragkedjan ska dras upp ett par gånger innan den sitter bra. O så har vi termobyxorna, Oh my good säger jag bara. Tänk er mjukisarna som han har under om dom inte sitter helt bra. oj oj oj.... Det är ett heeelt annat kapitel.
 
Nu kommer vi till reflexvästen som han måste ha eftersom han går till skolbussen och det är mörkt kl sju när han går. Jackluvan måste vara över ordentligt och så får inte jackan knöla sig under och sen måste den ju knäppas med INNAN man kan gå. O så väskan över detta. Nu har jag fått huvudvärk sedan länge. Jag brukar säga att ta bara på dig det snabbt och spring iväg så kan du knäppa på vägen, men näää, det går inte. Så i morse igen så gick det bara 5 min efter hanhade gått så kom han in igen, och då förstog jag ju att han inte skulle hinna.
-Mamma, kan du skjutsa för nu hade jag glömt mobilen med så nu kommer jag ju inte hinna..... Suck...... Bara att gå ut och skrapa rutor, sopa fram bilen och ge sig iväg.
 
Jag bad Victor borsta av bilen undertiden jag gick in och gav hästarna hö och tänkte att då sparar vi lite tid. ;-)
 
När kom ut igen höll han på och skrapa på samma fläck som när jag gick och stog och små vissla lite på luciasångerna de sjuka på luciafirandet. JAG GER UPP!!
 
Stackars barn och ha en överstressad mamma, ja jag vet att det inte är bra men å andra sidan måste man väl lära sig att skynda sig på ibland med om det behövs? Eller?
 
Ja ja, stallet är iaf klart vad gäller fm bestyren. 7 boxar mockade, 28 höpåsar gjorda och alla kraftfoderbyttor likaså, torv inlagt hästarna är i hagarna och insläppsmaten är inlagd. Nu blir det en kopp kaffe innan jag får besök av Linda Söderberg-Fång. Denna gång utan att behandla hästar ;-) Nice.....
 
I em ska jag försöka åka till Fam Bring/Martinsson och låna en harv så vi kan harva i ridhuset. Kan behövas nu när det är kallt. Annars sladdas det bara så det är nog bra att harva upp lite nu. :-)
 
Är det något som kan säga vad det är för utslag Victor får? De kommer på kvällen och är nästan borta på morgonen, inte varje dag men nästan. De kliar som satan......
 
 
 
 
 
 
Han skulle gå till skolsyster idag så vi får se vad hon säger..... Har ni tips om vad det kan vara så säg gärna till. Han kanske har stressutslag pga sin stressade, tjatiga morsa ;-)
 
Ta hand om er nu....
 
Kram
 

Snökaos

Det kan man lugnt säga. Mellan 9-11 i morse var det 3 bilar som satt fast vid Sjögesätter och fick vänta till det kom en som kunde dra upp bilarna. Vägen där ligger så öppet så den blåser igen på nolltid.
 
Hästarna har varit ute mellan 8.30-14 idag och några av dom såg ut som isbjörnar när de kom in. ;-)
 
Lady
 
Cherry
 
Inne i ridhuset
 
Mitt hus
 
Baksidan av stallet
 
 
Victors snöängel
 
Ja snö har det minst sagt kommit så nu kan man säga att vintern är här. ;-)
 
Chosan, Cooper och Caribia fick springa i ridhuset idag, de blev liiite snopna när det var snö där inne med. ;-)
 
I morgon får vi se om det känns ikroppen att snöskyffeln har brukats flitigt idag. I morgon hoppas jag att snöandet har slutat så man kan njuta av den snö som kommit. Nu ska jag och min huvudvärk krya ner i sängen.
 
Ta hand om er.
 
Kram

Hej mitt vinterland

Nu är det vinter på riktigt! Hjälp vad det snöar här uppe på bergstoppen. I morse var det fortfarande kallt ute, -13 visade termometern så även idag får hästarna gå ut i omgångar. Halva gänget på fm och andra halvan på em. Idag bytte jag så de som var ute på fm igår fick gå på em idag och tvärt om. Nån jävla rättvisa ska det väl va ;-)
 
När fm gänget kom in fick de lunch hö inne och de som gick ut fick sitt lunch hö ute. Tänk så bra det blir ibland. :-)
 
Idag skulle jag ha haft hoppträning på VRF på kvällen men många har avbokat idag pga väglaget så tillslut var det bara totalt 3st kvar i alla grupper så då bestämde vi oss för att ställa in. Inte roligt om det händer något.
 
Jahopp, vad ska jag göra nu då? Jag har stressat på och gjort allt klart tidigt för att jag skulle hinna med allt innan träningen men nu har jag ju massor med tid över...... Hmmmm, ja jag hör hur tvätthöger ropar på mig så jag vet nog vad jag ska roa mig med. 
 
Ska nog försöka gå med Victor ut i em och åka lite pulka och kanske göra lite snöänglar. Sen kan vi gå in efteråt och värma oss vid brasan och dricka varm choklad/glögg och äta pepparkakor. Det blir miiiiss....
 
Ja jag tar väl och grillar mig en korv i öppna spisen så länge
 
 
 
Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!!
 
 
 
 
 
 
Chosan fick gå i ridhuset idag, inget idé att rida ute med henne när det är sånt här väder. Hon var pigg så klart men duktig och slängde inte av mig. ;-)
 
Cooper, jag och hundarna red ut i snöyran, han ska få ta det lite lugnt nu ett tag och vila upp den stora kroppen. Har ju hänt massor med honom. Fy satan vad det var kallt, travade och galoppade en bit ocg jag tror allvarligt att jag förfrös händerna en smula, och snön piskade som piskrapp i ansiktet. Men det var skönt efteråt.
 
Nu skajag ta tag i mitt hem och hoppas det blir lite tid över för snömys med Victor sedan. Ta hand om er i snöyran.
 
Kram

Kallt idag

Idag är det verkligen kallt ute. -16 grader hade jag i morse. Brasan går för fullt.

Någon som vet hur man gör för att kunna skriva text mellan bilderna på blogg.se appen på IPhone?

Som det är nu kommer ju bilderna längst ner utan mellanrum. Går det att få så man kan skriva text emellan bilderna? Det går ju på android appen.

Kram


Upp och ner...

Livet är verkligen en berg och dalbana. Ena dagen känns livet ganska bra och allt rullar på och i nästa känns allt skit. Jag förstår att det kommer ta sin tid men jag hade hoppats att det gick lite snabbare. Helgerna är värst känner jag. Men nog om det nu..... Kan inte bara spy galla och beklaga mig här hela tiden, måste väl skriva lite annat med antar jag.
 
Idag har det varit ponny KM på Vrf och jag byggde banorna. Är nog i det stora hela nöjd och det mesta flöt på bra. Dock var det väldigt få starter så det var snabba ryck och kort om tid mellan klasserna.
 
Ett stort grattis till Filippa Hellström som vann KM.
 
Nu är i alla fall vintern här, kallt satan. Nu har vi -10 grader här uppe på Udden. Jag tycker ändå att det är ganska behagligt i luften nu trots allt.Bara det inte blåser så.....
 
I kväll ska jag bara krypa upp i soffan framför brasan och mysa med Victor.
Han är det bästa som finns!
 

Bästa!

Jag har nig de bästa hyresvärldarna man kan ha. Igår fick jag hjälp av Kjell att byta däck på bilen, sen fixade han två boxdörrar på kvällen som hade slagit sig. Fixar allt på kort varsel. Tusen tack Fam Ljungqvist/Wikström!


RSS 2.0