Victor mys

Idag har jag fått för mig att det har vart söndag hela tiden. Vad jag än har pratat om som ska hända framöver så har jag trott att det vart söndag. Till Madde i stallet sa jag tex att vi skulle samåka till Marita i morgon när där vi ska ha hoppsektions möte på måndag, -Jaha är det möte i morgon sa Madde? Ja, måndag, svarade jag. Måste vara för att Victor hade studiedag i fredags. 
 
Victor och jag har haft en mysig eftermiddag tillsammans idag. Vi var ute på promenad med hundarna, han lekte spion och jag fotograferade en del.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter promenaden idag åkte vi och handlade. Victor beställde pomme, lövbiff och bearnaisesås till middag. Nu har vi ätit, duschat och sitter nu i soffan med brasan tänd och tittar på Fångarna på fortet. 
 
Här kommer även lite bilder från när vi var ute hos mamma & pappa häromdagen:
 
 
 
 
Nu är det snart dax att gå ner och ge hästarna mat och sen blir det nog att avsluta kvällen med ett eller ett par avsnitt av SoA. Sheeiit vilken bra serie det är. Kan ju fastna i den hur lätt som hellst. 
 
Sov gott allihop!
 
KRAM
 
 
 

FUNKTIONÄRER TILL NHS & NIHS

Ni som vill vara med och jobba som banpersonal på Åbys stora tävlingar i Maj kan höra av sig till Andreas Johansson som är banchef i år. Han har mejladress: [email protected]
 

Lite av varje

Inlägg skrivet i tisdags:
Idag har jag vart och tittat på Peter Markne träning hos Malin Baryard för att få lite inspiration. Ett sug att rida o tävla fick jag dock. Men det känns som att det kommer dröja innan jag kan rida på den nivån igen :-(
 
I morgon är det dax fär Fredrik Spetz träning igen och jag hoppas att jag kan komma iväg. Vill inte åka och riskera ngt nu när det har snöat så mycket. Hoppas på det bästa.
 
Nya hästen, även kallad "Sune" (San Secondo) har landat i tillvaron, han fick bara gå i hagen lördag och söndag så han fick lite tid på sig att komma in i miljön här. Igår var jag med honom i ridhuset för första gången och han var lite spänd i börja n men han slappnade av efter ett tag o då var han jättefin.
 
Chosan har fått ett ganska otäckt balltramp så hon kan inte ens göra galopprogrammet för tillfället, men jag ska se hur det ser ut i morgon om hon kan galoppera lite iaf.
 
 
Torsdag den 21 mars:
Idag har jag vart och vaccinerat Chivas, han och hans syskon fyller 1 år idag. Grattis "lilla Chivas" Jag passade på att väga honom och han väger nu 36-37kg, den pendlade emellan för han stog inte stilla. Det är ganska mycket för att vara en unghund. Mankhöjden på en labradorhane skall vara mellan 56-57cm och han är nu 56cm. Han har huvud som en rottis så han får inte växa mer nu. :-) Lilla valpen......
 
Idag ska jag ha hoppträning här hemma, ska bli lika roligt som vanligt.
 
Sune är jätte trevlig och jag har nu vart uppe i klättrat lite i stigbygeln och ränkar med att kunna skritta i helgen. På måndag ska jag löshoppa honom för första gången. Ska bli kul att se. Han är för övrigt efter
Casir Ask - Ravel O
 
 
På tisdag är det återbesöksdax med Chosan hos Åsa Frykman. Hon känns som sagt inte helt bra så jag är liiite nervös över vad hon kommer hitta, men håll tummarna.
 
Stella värmer sig under höt! ;-)
 
 
 
 Nu dax för luch och sen ner och ta hand om lite hästar.
 
Kram
 
 
 

Kallt fan!!

Ogillar kylan massor. Tack o lov att det är skapligt varmt på dagarna iaf.

Idag har jag skyndat på med stallet på morgonen. Boxarna mockade, maten fixad och en häst riden, alla hästar ute och fått haghö till kl 11. Nu är jag på väg hem från Björsäter där jag var och köpte en diskmaskin. Trodde det låg i Linköping så jag hade planerat en sväng in på IKEA men tji fick jag.

Maskin fungerar super!! Det är såååå skönt att slippa diska. Tack Jonas för hjälpen att hämta o sedan koppla in.

I morgon vid 11-tiden kommer nya hästen som ska vara här på utbildning för att sedan visas på 3-års testet 3-4 maj. Det ska bli spännande.

Nu har det börjat ramla in anmälningar till ridlägren, det ser jag verkligen fram emot.

Nä nu ska jag sova.

God natt allihop!!


New week, new opportunities

Ja nu är det måndag igen. Veckorna bara flyger fram, det enda som inte verkar ha bråttom är ju värmen och våren. Fy fan vad kallt det är rent ut sagt. Mina hästar som står i uteboxarna är precis vita om mulen på morgonen av frost. Jag vet att dom inte har några problem med kylan så länge de inte står i drag men JAG tycker synd om dom nu. 3 täcken var, nu har jag öst in en massa halm också eftersom torven blir så hård och så har jag ställt ner vattenhinkarna i en balja och sedan isolerat vattenhinkarna med halm så det inte fryser lika fort.
 
Förra veckan var vi i yxbacken, jäklar vad roligt det var att åka. Hade glömt hur kul det är. Jag fick låna skidor utav Jonas och till Victor hyrde jag. Åååå vill åka snart igen. :-) Sötunge!
 
 
Nöjd kille som till och med promt skulle sova med hjälm o skidglasögonen ;-)
 
I lördags gjorde jag mitt praktiska slutprov i banbyggarkursen. Jag byggde en tävling i Linköping på Linköpings Fältrittklubb. En 1m, 2st 1,10 och en 1,20 (som Magnus stog bakom då jag egentligen bara får bygga upp till 1,10) and gues what? JAG BLEV GODKÄND och kan numera titulera mig som banbyggare D!! Me so happy!!
 
Så nu vill jag ha uppdrag, ska NI ha lokal tävling på er klubb för häst eller ponny så tveka inte att höra av er. Jag vill bygga så mycket som möjligt nu. :-) Varmt välkomna med er förfrågan!
 
Hästarna är det lite blandat med. Chosan är fortfarande inte fräsch, just nu kan jag inte rida på henna alls för då åker jag av. Hon gör galopprogrammet löst i ridhuset o det funkar ok. Provade häromdagen igen att sätta mig på henne efter halva galopprogrammet men det gick inte. Så fort jag bad henne om galopp, (på långa tyglar) så åkte öronen bakåt och blev typ en halv meter kortare i kroppen och så bara skjuter hon upp i luften. Någonting mer är det ju så klart för annars skulle hon inte reagera så här. Har en ny tid hos Åsa Frykman den 26 mars o då kommer även en ultraljudsspeciallist dit så vi ska gå igenom hela hästen så får vi se. Hon är ju aldrig ovillig till arbete på det här sättet annars så någonting är det ju så klart!
 
Saknar! :-(
 
Disney är ju förhoppningsvis såld men han hade ju en hovböld vid besiktningen så nu verkar det vara bra så ny besiktning kommer att ske vartefter. Han är så himla trevlig den där hästen, stog o pysslade med honom ikväll innan jag fodrade, klippte man, öron och fixade lite o han stog i princip och somnade. Super trevlig verkligen.
 
 
Donna går från klarhet till klarhet och känns starkare för varje gång jag rider henne. Har en spekulant som vill komma och titta på henne i veckan så vi kan ju hålla tummarna att hon vill ha henne. 
 
Här är en video på henne från igår:
 
 
 
I Tyskland
 
 
 
En trött Chivas vid kvällspasset i stallet ikväll. ;-)
 
Tur att Nonnes täcke gått sönder så man har ngt att ligga på när matte tar för lång tid på sig. ;-)
 
Nu ska jag försöka sova tidigt så jag orkar upp i tid. Sov gott allihop och ta hand om er.
 
KRAM
 
 
 
 

RSS 2.0